Domaćim remijem u prošlom kolu protiv Blackburna, Arsenal je svoje šanse za osvajanje Premiershipa ove sezone sveo na puku teoriju. Za vodećim Manchester Unitedom zaostaju sedam bodova pa čak i ako pobjede u zaostaloj utakmici i u međusobnom susretu sa 'Crvenim Vragovima' i dalje ostaju kratki. Manchester u finalnim utakmicama sezone teško prosipa bodove pa će Wengerov sastav trofeje osvajati nekih drugih sezona...

Arsenal je cijelu sezonu izgledao odlično i dogurao daleko na svim frontovima, no ključni dio sezone odigrali su slabo i prosuli su sve dobro što su gradili mjesecima. Da bi održali teoretsku šansu za osvajanje Premiershipa, trebaju dočekati nekakav kiks Fergusonovog sastava i do tada pobjeđivati. Prva prilika za popravljanje dojma je utakmica sa Blackpoolom, ovosezonskim novakom u ligi i sastavom koji se žestoko bori za ostanak.

U zadnjih deset kola Blackpool je upisao jednu pobjedu (Tottenham) i dva remija, a rezultat je to njihovog otvorenog pristupa igri koju slaba obrana ne može izdržati. Blackpool je do sad primio 63 pogotka, najviše u Premiershipu, a u gostima su osvojili više bodova nego na domaćem terenu. Simpatična momčad Blackpoola bodove za ostanak morat će tražiti u duelima s, ipak, slabijim momčadima jer Arsenal u ovaj susret ulazi s jasnom ambicijom da pobijedi. Ovo bi mogao biti susret s puno postignutih golova, a kako će se utakmica odvijati, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem ppv usluge.