Blackburn Roversi su gotovo cijelu sezonu proveli u sigurnoj sredini tablice, no katastrofalnim igrama u posljednjih sedam kola (četiri poraza i tri remija), doveli su se do situacije da moraju razmišljati o ostanku u ligi jer imaju samo dva boda više od pretposljednjih Wolvsa. Momčad koja u napadu ima Roque Santa Cruza, Kalinića i Benjanija te vrlo solidnu obranu i vezni red, morala bi biti bolje plasirana.

Ipak, hrabrom i požrtvovnom igrom u posljednjem kolu na gostovanju kod Arsenala, osvojili su bod i nagovijestili izlazak iz krize. Birmingham je, također, bio uspješan u prošlom kolu Premiershipa. Na svom terenu dobili su Bolton i pobjegli iz zone ispadanja, no brige oko ostanka za njih time nisu završile. Od posljednjeg na tablici Wigana do trinaestog West Bromwicha razlika je samo pet bodova i u ovom trenutku posve je nejasno tko se spašava, a tko ispada iz lige. Do kraja sezone ostalo je još samo sedam kola i svaki osvojeni bod je od izuzetne važnosti.

Birmingham je ove sezone osvojio League Cup i time zaradio iduće izdanje Eurolige, a da bi ovu sezonu zaključili uspješno, moraju samo osigurati ostanak. Ovaj susret dviju podjednakih momčadi mogao bi nam ponuditi pravi otočki nogomet pun tempa i žestokih duela, a hoće li se netko osladiti pobjedom ili će utakmica završiti neodlučeno, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem ppv usluge.