Rugby Super League je najkvalitetnije europsko natjecanje u tom pravom muškom sportu, a takmiči se četrnaest klubova: dvanaest iz Engleske, jedan iz Welsa i jedan iz Francuske (Catalans Dragons). Liga se igra na 27 kola; trinaest domaćih i gostujućih utakmica + Magic Weekend koji se igra na neutralnom terenu na Millennium stadionu u Cardiffu.

Nakon osam odigranih kola na vrhu ljestvice su Warrington Wolves sa šest pobjeda i dva poraza, a na drugom mjestu, s jednakim skorom, ali sa slabijom gol razlikom, nalazi se Huddersfield, iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. 'Vukovi' iz Warringtona su odlično započeli sezonu, no u prošlom kolu neočekivano su na domaćem terenu izgubili od Catalans Dragonsa 20-22. Je li to znak da Warrington popušta u formi, bit će jasnije nakon meča sa Huddersfieldom, koji je u zadnjem kolu lako svladao posljednji klub na tablici Wakefield Trinity Wildcats.

Huddersfield je prošle sezone, kao lošije postavljeni klub, izbacio u doigravanju upravo Warrington pa je ova utakmica prilika 'Vukovima' za izravnavanje nekih starih računa. Sastav koji bude slavio u ovom susretu, dočekat će nastavak natjecanja na vodećoj poziciji, a iako je Warrington kvalitetniji sastav, ne treba do kraja otpisati Huddersfield jer u posljednje vrijeme igraju dobro.

Tko će slaviti u derbiju, za nas još uvijek egzotične, Rugby Super League, pogledajte na kanalu SportKlub+.