Chicago i St. Louis nalaze se u centralnoj diviziji zapadne konferencije što znači da tijekom jedne sezone odigraju šest utakmica. Prije zadnjeg, šestog međusobnog susreta ove sezone Blackhawksi iz Chicaga upisali su tri pobjede, a St. Louis dvije. U prvih pet susreta pobjeđivali su naizmjenično; jednu bi utakmicu dobio Chicago, drugu St. Louis, no u ovom zadnjem meču protivnika ove sezone, Chicago je veliki favorit.

Blackhawksi se bore za ulazak u doigravanje i trenutno se nalaze na osmome mjestu zapadne konferencije s malom prednošću ispred Calgaryja. Kako je do kraja regularnog dijela sezone ostalo samo par kola, ugledni klub iz Chicaga do kraja mora pobjeđivati i osigurati doigravanje jer bi za njih neulazak među osam najboljih sastava zapada bio veliki neuspjeh. U prijašnjih nekoliko sezona Chicago je igrao važnu ulogu u doigravanju, a prošle sezone su i osvojili Stanley Cup.

St. Louis ove sezone neće ići u doigravanje, a na takav rasplet su zadnjih nekoliko sezona i navikli. U zadnjih pet godina samo jednom su dohvatili doigravanje, a i tad su glatko ispali u prvom krugu. Ipak, u međusobnim susretima sa Chicagom imaju dobar skor, a da su tako igrali i s drugim takmacima, imali bi puno bolji konačni skor i bili bi blizu play off-a.

Hoće li Chicago Blackhawks pobjedom protiv St. Louisa osigurati doigravanje, pogledajte na kanalu ESPN America.