U trećem kolu azijske Lige prvaka, u skupini D, sastaju se katarski Al Rayyan i iranski Zobahan. Iranci su trenutno vodeći sastav skupine, upisali su pobjedu i remi i sakupili četiri boda, dok je katarski sastav na začelju sa samo bodom iz dva susreta. U istoj skupini takmiče se još Ras Al-Khaimah iz Emirata te Al Shabab koji je do sad upisao dva remija.

Zobahan je prošle sezone u kontinentalnom natjecanju zabilježio veliki i neočekivani uspjeh, ušao je u finale AFC - azijske Lige prvaka, što govori da u iranskom klubu mora biti kvalitete. Na putu do tog legendarnog finala koje su izgubili od Seongnama, izbacivali su redom: FC Bunyodkor, Pohang Steelerse i Al Hilal, što su sve poznati azijski nogometni klubovi.

Iako se informacije o Iranu, pa tako i iranskom nogometu, teško probijaju do Europe, poznato je da Zobahan u svom sastavu ima dva Brazilca (Castro i Evandro), a svi ostali igrači su Iranci. Za očekivati je da klub iz Isfahana dodatno napreduje jer im za azijske prilike ne nedostaje sredstava, budući da im je glavni sponzor lokalna kompanija koja se bavi čelikom.

Al Rayyan je jedan od najbogatijih arapskih nogometnih klubova u kojemu su u smiraju karijere igrali mnogi poznati europski igrači. Spomenimo samo nizozemsku braću de Boer, zatim legendu Fernanda Hierra i Belgijanca Emila Mpenzu. Danas Al Rayyan ima u sastavu pet Brazilaca i brazilskog trenera, no do sada se u AFC nisu baš iskazali...

Ovaj zanimljivi susret azijske Lige prvaka i pomalo egzotičan nogomet, pogledajte na kanalu Eurosport 2.