Susret Boca Juniorsa i Estudiantesa u nekim sretnijim vremenima bio bi derbi argentinske lige, no ne i ove sezone. Nakon što je prvi dio sezone (Aperturu) završila na razočaravajućem dvanaestom mjestu, u drugi dio sezone (Clausuru) ušli su još slabije te nakon sedam odigranih kola imaju samo sedam bodova, a postigli su tek tri zgoditka. U posljednjem kolu Boca je slavila na gostovanju kod Colona prekrasnim zgoditkom Riquelmea iz slobodnog udarca. Tračak nade za navijače trofejnoga kluba iz Buenos Airesa da bi ipak moglo biti nešto od ove sezone.

Boca Juniors su proglašeni najboljim južnoameričkim klubom proteklog desetljeća, a njihov glavni igrač je upravo Juan Ramon Riquelme koji se već nalazi u zrelim godinama (32). Ako se uzme u obzir da u napadu Boce igra vremešni Martin Palermo (puni 38. godinu), jasno je da je Boci potrebna kvalitetna 'svježa krv' . Pobjedom protiv Colona prekinuli su seriju od četiri susreta bez postignutoga zgoditka, a budući da do kraja Clausure ima još za odigrati dvanaest kola, Riquelme i društvo stignu još popraviti situaciju.

Estudiantes je pod ravnanjem 'maestra Verona' osvojio Aperturu, a trenutno je i u Clausuri na vodećoj poziciji. U zadnja četiri kola uzeli su deset bodova i pri tome postigli deset golova, što je vrlo dobar skor. Estudiantes paralelno sa Clausurom igra i Copa Libertadores i igra dobro: kolo prije kraja takmičenja po skupinama osigurali su prolazak u narednu fazu natjecanja južnoameričke inačice Lige prvaka.

Hoće li Boca Juniors nastaviti s pobjedama ili će Estudiantes potvrditi svoju dominaciju, pogledajte na kanalu SportKlub+.