Negdje do polovine ove sezone Bundeslige 2, Frankfurt i Bochum nalazili su se u bitno drugačijim situacijama. Frankfurt je iznenađujuće dobro startao i nalazio se u gornjoj polovici tablice, a Bochum je neočekivano loše započeo sezonu i činilo se da je izgubio sve šanse plasmana u vrh i eventualnu borbu za prvoligašku promociju. No, nakon zimske pauze situacija se potpuno preokrenula i Bochum se sad nalazi na trećemu mjestu i u dobroj je prilici da izbori povratak u prvoligaško društvo, dok se FSV Frankfurt samo zahvaljujući zalihi bodova iz prvog dijela prvenstva, ne nalazi u zoni ispadanja.

Drugoligaš iz Frankfurta je ušao u strašno lošu seriju; u zadnjih devet kola uzeli su samo dva boda, a zadnju pobjedu upisali su još davno, krajem siječnja. Otkad je FSV Frankfurt prije tri sezone ušao u Bundesligu 2, redovito završava na samome dnu tablice, na korak do ispadanja. Iako je ova sezona za njih dobro počela i iako se tada činilo da ove sezone neće strahovati od ispadanja, negdje nakon petnaestak odigranih kola, pokazali su, čini se, svoje pravo lice. Ukoliko se ubrzo ne trgnu i ne upišu neku pobjedu, ponovo bi mogli doći u opasnu zonu.

Bochum definitivno nije sastav koji bi Frankfurt poželio za takmaca u ovom trenutku. Nalaze se u velikoj seriji od devet ligaških susreta bez poraza (6 pobjeda i 3 remija), a koliko ozbiljno pristupaju kampanji za povratak u prvoligaško društvo, govori činjenica da su tijekom pauze u prvenstvu zbog reprezentativnih utakmica, organizirali dvije jake prijateljske utakmice i obje dobili (Essen, Zurich). Bochum se trenutno nalazi na trećem mjestu na tablici, a cilj im je dostići Augsburg, koji je drugi, i tako izbjeći dodatne kvalifikacije. U prvom ovosezonskom susretu ovih dvaju sastava, slavio je Bochum s minimalnih 1-0, no tada je Frankfurt igrao bitno bolje.

Frankfurt i Bochum se nalaze u dijametralno suprotnoj formi u ovome trenutku, a  hoće li domaćini prekinuti lošu seriju ili će gosti nastaviti s dobrim rezultatima, pogledajte na kanalu Sport 1.