Navigation Content

Braća po krvi

Braća po krvi

We Own the Night

Joaquin Phoenix i Mark Wahlberg u trileru o ruskom miljeu u New Yorku podijeljenom na policajce i mafijaše

INFO

Redatelj James Gray

Glumci Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Robert Duvall, Danny Hoch, Moni Moshonov

Sažetak

U New Yorku 1988. Bobby Green (Joaquin Phoenix) vodi popularni noćni klub čiji je vlasnik američki Rus Marat Buzhayev (Moni Moshonov) i super se provodi sa svojom atraktivnom djevojkom Amandom (Eva Mendes). Nitko iz njegova društva, osim nje, ne zna da su mu otac i brat Joe (Mark Wahlberg) policajci ruskog porijekla, koji su spremni na beskompromisni obračun s narko-mafijom.

Joe je odlučio stati na kraj ruskim krijumčarima droge koje predvodi Buzhayevljev nećak…

Dio filmske kritike oduševio se debitantskim ostvarenjem 'Mala Odessa' (1994), unuka ruskih emigranata Jamesa Graya. Sljedeći mu je bio 'Yards' (2000), a kako je slabo prošao na kino blagajnama, trebalo mu je sedam godina za snimanje novog filma 'Braća po krvi'.

Sva tri razmatraju odnos braće (ovdje i u 'Maloj Odessi' krvna, u Yards simbolična). I u ovom se filmu radi o ruskome miljeu u New Yorku, ovaj put podijeljenom na policajce i mafijaše, tako da se tematsko-motivski Greyev film u najvećoj mjeri nadovezuje na njegove dosadašnje radove.

'Braća po krvi' vrlo je dojmljivo ostvarenje, ponovno zahvaljujući Grayevu osjećaju za atmosferu (kojoj doprinosi i sjajan izbor pjesama u rasponu od Blondie preko Davida Bowieja, The Clash i The Specials do Louisa Prime) i redateljskoj ekspresivnosti, te iznova glumcima, jer nakon 'Yards', opet zajedno nastupaju J. Phoenix i M. Wahlberg (zajedno su i producirali film). Osim njih, tu su u vodećim ulogama E. Mendes i R. Duvall.

Film je bio uvršten u glavni natecateljski program festivala u Cannesu te nominiran za Césara u kategoriji najboljeg stranog filma. Samo godinu kasnije, James Gray potvrdio je svoj talent novim, još boljim ostvarenjem – 'Two Lovers'.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...