West Bromwich Albion jedan je od sastava Premiershipa koji će se do kraja sezone žestoko boriti za opstanak u ligi. To nije ništa novo za klub iz predgrađa Birminghama jer im se zadnjih par sezona već događao sličan scenarij; kako jedne sezone uđu u Premiership, tako iste sezone ispadnu i sve to ponove nagodinu... U ovom trenutku 'drže glavu iznad vode' i nalaze se na šesnaestome mjestu, no imaju samo jedan bod više od klubova u zoni ispadanja. Čini se da je WBA osuđen na poziciju u sivoj zoni između engleske prve i druge lige, a kako će završiti ovosezonska bitka za ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa, saznat ćemo uskoro.

Liverpool je od dolaska Kennyja Dalglisha za menadžera definitivno napravio pomak prema naprijed, no i dalje je to igra daleko od razine koju klub poput Liverpoola zaslužuje. U prvenstvu su upisali nekoliko lijepih pobjeda i primaknuli se petom Tottenhamu na četiri boda razlike, no težak kiks dogodio im se u Euroligi. Naime, Redsi su ispali u osmini finala od portugalske Brage, a u dvije utakmice nisu uspjeli Portugalcima zabiti gol. Treba reći da je Braga solidan sastav, ali ipak... Euroliga je bila šansa da Liverpool sezonu zaključi s vrijednim trofejom, no neefikasnost i slaba igra prema naprijed koštala ih je četvrtfinala.

West Bromwich Albionu će do kraja sezone baš svaki bod biti jako važan u kampanji protiv relegacije i u ovu utakmicu ulaze računajući na pozitivan rezultat. Iako je Liverpool objektivno jači, igrači WBA su sigurno 'nabrijaniji' od Liverpoolovih zvijezda koje će do kraja sezone igrati za sportski prestiž i bez šanse da naprave ikakav bitan pomak. Takva situacija može djelovati pozitivno na Gerrarda i društvo jer mogu igrati opušteno i bez rezultatskog imperativa, no njihov protivnik u ovoj utakmici će zbiti redove, odigrati čvrsto i s visokim motivom, što je u ovoj fazi Premiershipa od osobite važnosti.

Hoće li će u ovom susretu presuditi kvaliteta gosta ili motiv domaćina, provjerite na kanalu SportKlub+.