West Ham se od početka sezone nalazi u zoni ispadanja, a od sedmoga do dvadesetoga kola bio je prikovan na dnu tablice. Kako baš dvadeseto kolo pada upravo na 'Boxing Day' (26.12.), vrijedi spomenuti jednu statističku crticu: naime, otkad je Premiershipa, klub koji je dočekao 'Boxing Day' na zadnjem mjestu tablice, ispao je iz lige ! Ukoliko bi West Ham u konačnici izbjegao relegaciju i izborio ostanak u prvoligaškom društvu,  srušio bi kletvu posljednjeg mjesta na 'Boxing Day' .

Tijekom veljače i početkom ožujka Hamersi su skupili dosta bodova i na trenutak utekli iz opasne zone, no bitka za ostanak u ligi nipošto nije završila. Od posljednjeg Wigana do dvanaestog Fulhama razmak je svega pet bodova, što znači da se do zadnjega kola ove sezone neće znati putnici u niži rang engleskog nogometa. U prošlom kolu West Ham je ostao neporažen na gostovanju kod velikoga gradskog rivala Tottenhama, što govori da su silno motivirani i da imaju kvalitete izboriti ostanak u ligi.

Manchester United se vratio na pobjedničke staze nakon dva teška poraza koja je pretrpio početkom ožujka (Liverpool, Chelsea). Redom su padali Arsenal, Marseille i Bolton, a budući da je istovremeno u Premiershipu kiksao Arsenal, Fergusonov sastav i dalje čvrsto drži vrh tablice. Manchester United redovito pruža najbolje partije u drugom dijelu sezone, a pošto mu je ove godine jedini konkurent za naslov kiksevima skloni Arsenal, čini se da se naslov vraća na Old Trafford. No, ne bi trebalo već sada proglasiti Man Utd prvakom jer do kraja ima još osam kola, a 1.5. Arsenal i Manchester igraju međusobnu utakmicu i taj će susret, po svemu sudeći, odlučivati o prvaku Engleske.

West Ham je dobar u zadnje vrijeme i u ovom susretu, s obzirom na okolnosti, Manchester nije u ulozi apsolutnog favorita. Ove sezone već su igrali dva međusobna susreta; u Premiershipu Manchester je lako slavio (3-0), a u Carling kupu West Ham je odnio visoku pobjedu (4-0). Kako će završiti ovaj iznimno zanimljivi susret prve engleske lige, pogledajte na kanalu SportKlub+.