Jill Ireland (Jill Clayburgh), glumica i supruga Charlesa Bronsona (Lance Henriksen), imala je, uz svoju biološku djecu, i usvojenoga sina Jasona McCalluma (Neill Barry).

Istodobno dok se ona borila s rakom dojke, Jason je tonuo u alkoholizam i ovisnost o heroinu, neprekidno obećavajući da neće više.

Jill je puno vremena, ljubavi i povjerenja posvećivala Jasonu, toliko da su se njezina druga djeca osjećala zapostavljenom. A Jason je svaki put izigrao majčino povjerenje.

Kako bi mu pomogla da 'ispuni prazninu zbog koje bježi u svijet droge', ona mu čak predlaže da pronađu njegove biološke roditelje…

Borbu da ga izvuče i izliječi od ovisnosti, Jill Ireland opisala je u svojoj drugoj knjizi, 'Life Lines', u vrijeme dok se svijet već divio toj hrabroj ženi, koja je svoju borbu protiv bolesti opisala u svojoj prvoj autobiografskoj knjizi, kako bi ulila nadu i drugim oboljelim ženama.

Jason je umro 1989. godine, devet mjeseci nakon što se skinuo s droge zbog toga što mu je organizam bio prezasićen narkoticima, od kojih su mu neke propisivali liječnici. Jill Ireland izgubila je svoju drugu bitku s rakom u svibnju 1990.