Do kraja regularnog dijela ovosezonskog NHL-a ostalo je još samo par kola i dok u zapadnoj konferenciji još uvijek nije jasno kojih osam klubova ide u doigravanje, na istoku je situacija puno bistrija. Na vrhu je suverena Philadelphia, drugi je Washington, a od osam sastava koji ulaze u doigravanje, jedino osmi Buffalo još nije sto posto siguran da ulazi u play off.

Washington Capitals ulaze u doigravanje s druge pozicije, a kao i zadnje tri sezone najbolji su klub Southeast divizije. Za Washington igra sjajni Rus Alexander Ovechkin, no ni on im nije pomogao da prođu dalje od konferencijskog polufinala zadnje tri sezone. Ipak, ove sezone Capitalsi izgledaju ozbiljnije i čini se da bi mogli nadmašiti rezultate koje su postizali zadnjih sezona. Ako 'Alexander Veliki' bude raspoložen i u formi, za očekivati je da dođu do konferencijskog finala, a tada su sve opcije otvorene.

Columbus ove sezone ne ide u doigravanje i njima je samo sudjelovanje u elitnoj hokejaškoj ligi uspjeh, a ako još i pobijede kojeg rivala, sezonu mogu smatrati uspješnom. Columbus je najmlađi hokejaški sastav u NHL-u, a osnovani su 2000. godine. Pretprošle sezone uspjeli su dohvatiti doigravanje no ekspresno su ispali od Detroita. Columbus će još neko vrijeme skupljati iskustvo i graditi momčad pa od njih tek u narednim godinama očekujemo neki uspjeh.

Ovaj hokejaški meč pogledajte na kanalu SportKlub+.