Prošloga tjedna igrale su se kvalifikacijske utakmice za Euro 2012, a zbog toga su mirovala europska ligaška natjecanja. No, reprezentativne kampanje su završile (za nas vrlo loše) i došlo je vrijeme za završne obračune u svm bitnijim europskim ligama. U njemačkoj Bundesligi situacija na vrhu tablice je prilično jasna; Dortmund je sigurno prvi, Leverkusen vrlo vjerojatno drugi, a za treće mjesto će se boriti Hannover, Bayern i Mainz. Situacija na dnu ljestvice je puno kompliciranija; M'Gladbach je prikovan na dnu tablice, a za ostala dva mjesta koja vode u niži razred kandidira još najmanje pet, šest klubova, a među njima i nekoliko renomiranih Bundesligaša poput Werdera, Wolfsburga i Stuttgarta.

U opasnoj zoni nalazi se i simpatični klub iz hamburške luke, St Pauli. Trenutno se nalaze na šesnaestome mjestu koje im 'osigurava' dodatne kvalifikacije za ostanak u Bundesligi, no s takvim razvojem situacije sigurno ne bi bili zadovoljni. St Pauli, za koji je nekad igrao i naš Ivan Klasnić, solidno je počeo sezonu, no kako je natjecanje odmicalo, počeli su bilježiti sve slabije rezultate. Najveća boljka hamburškoga kluba je kronična neefikasnost i u tom segmentu statistike su drugi najslabiji klub Bundeslige.

Schalke je nedavno otpustio 'tiranina' Magatha, ali i doveo zanimljivu zamjenu; riječ je o treneru koji je zaslužan za čudo zvano Hoffenheim, Ralfu Rangnicku. Čudna je odluka uprave Schalkea da se riješi Magatha u trenutku kad se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, uveo klub u finale njemačkoga kupa, te nakon slabog starta, doveo Schalke u sigurnu zonu sredine tablice. Dojam je da su trebali ostaviti Magatha neka dovrši posao koji je započeo, a smjenu trenera odraditi nakon sezone, no što je tu je, i Rangnick će se morati snaći sa 'vrućim krumpirom' koji mu je dospio u ruke.

Schalke će ovu sezonu Bundeslige do kraja odraditi prilično nezainteresirano, što daje priliku St Pauliju da se u ovoj utakmici osladi bodovima. Njima bi bodovi u utakmici sa Schalkeom bili zlata vrijedni i sigurno će ući puno motiviraniji u ovaj susret, dok će gosti biti mislima u Ligi prvaka. St Pauli više nema ni vremena ni prostora za kalkulacije i ovom susretu mora ići po tri boda ako želi sačuvati prvoligaški status. Ovu utakmicu pogledajte na kanalu Eurosport 2.