Hokejaši Calgary Flamesa su, čini se, ako je gledati po zadnjim rezultatima, odustali od doigravanja. Kako dugačije protumačiti činjenicu da su u trenutku kad im nužno trebaju bodovi, da bi dohvatili osmo mjesto, upisali samo jednu pobjedu u zadnjh sedam odigranih susreta. Do prije nekoliko kola bili su u solidnoj situaciji, budući da su bili bodovno izjednačeni s još par konkurenata za doigravanje, no sada je situacija bitno drugačija. Flamesi ne samo da zaostaju dva boda za osmim mjestom (posljednjim koje vodi u doigravanje), nego od konkurenata imaju i dvije odigrane utakmice više.

Anaheim je također izgubio zadnji susret, no prije toga su upisali četiri pobjede za redom; od toga dvije protiv Dallasa i Calgaryja koji su im direktni konkurenti za doigravanje. Ukoliko prođu gostovanje kod Flamesa bez poraza, učinit će veliki korak prema plasmanu među najboljih osam klubova zapadne konferencije.

Ove sezone Anaheim Ducks su dobili sva tri prethodna susreta s Calgary Flamesima, a koji od ova dva kluba pobijedi četvrti međusobni susret, bit će za korak bliže play off-u. Hvata li Calgary zadnji vlak za doigravanje ili će se Anaheim učvrstiti na osmome mjestu, pogledajte u noći sa srijede na četvrtak na kanalu ESPN America.