Sedam, osam kola prije kraja regularnog dijela sezone Detroit je ušao u negativnu seriju i doveo u pitanje drugu poziciju zapadne konferencije. Izgubili su Red Wingsi redom od Nasvillea, Pittsburgha i Vancouvera te s tim porazima dozvolili San Joseu da se izjednači s njima po broju pobjeda. Ako Detroit želi sačuvati drugo mjesto na zapadu i s time u konferencijskom polufinalu imati utakmicu više na svom ledu, ovu utakmicu mora dobiti.

St. Louis ove sezone neće ići u doigravanje i čak da pobijede sve utakmice preostale u regularnom dijelu sezone, ne bi im bilo dovoljno da ulove osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje. U zadnjih pet godina samo jednom su uspjeli uloviti play off, no i tada su glatko ispali u konferencijskom četvrtfinalu. St. Louis Blues najbolji hokej su igrali krajem 60-tih i početkom 80-tih, no ni tada nisu uspjeli uzeti Stanley Cup.

Utakmica sa prosječnim sastavom iz St. Louisa je dobra prilika za povratak Detroita na pobjedničke staze, a hoće li Blues uzeti skalp Red Wingsima ili će Detroit obraniti drugu poziciju zapada, pogledajte na kanalu SportKlub+.