Jedini hrvatski košarkaški klub koji je ove sezone napravio europski iskorak je Cedevita koju trenira Aleksandar Petrović. Već sam prolazak među osam najboljih u Eurokupu je uspjeh kojemu treba zapljeskati, no nakon prve utakmice četvrtfinala i pobjede protiv favoriziranog Estudiantesa porasle su ambicije kako Cedeviti, tako i navijačima i ljubiteljima košarke u Hrvatskoj. Cedevita je slavila u Draženovom domu sa 90-81, tako da putuje na uzvrat u Madrid sa solidnom prednošću od devet poena razlike. No, kako je rekao sam trener Petrović, u uzvratu se Cedevita neće braniti jer je njeno glavno oružje napad.

Prva utakmica u Zagrebu je bila luda; gosti su vodili tijekom druge četvrtine s velikih sedamnaest poena razlike, no Cedevita je okrenula utakmicu i u jednom trenutku sama imala prednost od šesnaest poena. Završilo je na +9 i toj pobjedi ne treba gledati u zube jer ako Petrovićevi momci i u uzvratu ne odigraju dobru utakmicu, domaća pobjeda ništa neće značiti.

Estudiantes ove sezone igra bolje u europskim natjecanjima nego u španjolskom prvenstvu gdje se trenutno nalazi na jedanaestome mjestu, no do doigravanja u španjolskoj ACB ligi je ostalo još osam kola i Estudiantes još stigne popraviti svoj skor i plasirati se u play off. U prvom susretu protiv Cedevite pokazali su neke slabosti, no i dalje su favoriti ovg četvrtfinala. Petrović je najavio neka iznenađenja za uzvratni susret u Madridu te je istaknuo da neće odustati od zonske obrane za koju smatra da ne odgovara španjolskim košarkašima.

Držimo palčeve Cedeviti da prođe u Final four Eurokupa, a kako će se utakmica razvijati pogledajte na kanalu HRT 2.