Ostavši bez roditelja, iznimno senzibilan 19-godišnjak Jonathan Breech (Cillian Murphy) jedini izlaz iz života kojemu ne može pronaći smisao vidi u samoubojstvu. Iako se automobilom sunovratio s visoke litice u duboki ponor, uspijeva ostati neozlijeđen te dospije u sanatorij za duševne bolesnike u kojemu borave ljudi koji su si poput njega pokušali oduzeti život.

Tamo susreće svoju vršnjakinju Rachel (Tricia Vessey), autodestruktivnu djevojku očajnički željnu ljubavi i pažnje. Nešto nalik prijateljstvu veže ga i s liječenim narkomanom Tobyjem (Jonathan Jackson) s kojim noću bježi iz sanatorija i sukobljava se s društvom iz lokalnoga puba.

Liječnik, dr. Figure (Stephen Rea), pokušava svoje pacijente navesti da se sami suoče sa svojim frustracijama i tako možda izliječe, ali njegova terapija uglavnom ne polučuje uspjeh...

Pesimistična irska drama o usamljenosti pojedinca u suvremenome svijetu i mukama odrastanja u društvu poremećenih vrijednosti, autorski je film Johna Carneya ('November Afternoon'), koji uz režiju i glazbu supotpisuje i scenarij. Udarni adut filma su glumci, osobito Cillian Murphy ('28 dana kasnije', 'Girl With a Pearl Earring'), te iskusni Stephen Rea ('Intervju s vampirom', 'Guinevere').