Doigravanje u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi, KHL-u, stiglo je do konferencijskog finala. U finalu zapada sastaju se Lokomotiv iz Jaroslava koji je u regularnom dijelu sezone sakupio najviše bodova na zapadu i Atlant iz Moskovske oblasti koji opravdava ulogu skrivenog favorita prvenstva. U prvom odigranom susretu finala zapadne konferencije u Jaroslavu, slavio je Atlant s visokih 6-1 i time pokazao da ove sezone misli ozbiljno. U narednim utakmicama Lokomotiv sigurno više neće podcijeniti Atlant, no u doigravanju se nikad ne zna i važnija je forma nego kvaliteta sastava.

Glavni igrač Atlanta je Sergei Mozyakin, jedan od najboljih strijelaca KHL-a zadnjih nekoliko sezona i standardni ruski reprezentativac. U zadnje tri sezone KHL-a sakupio je velikih 166 bodova (golovi + asistencije) što mu je priskrbilo naslov trenutno najboljeg ruskog igrača. Atlant ima u svom sastavu i jednog Amerikanca, riječ je o iskusnom Jeffu Hamiltonu koji je u karijeri igrao za nekoliko NHL klubova (Chicago, Toronto, Carolina). Sve je više Amerikanaca u ruskom hokeju, no i dalje su 'egzotične biljke' koje se teško navikavaju na život u Rusiji. Godine 2008. za Atlant je potpisao golman Ray Emery, no ubrzo su nakon dolaska počeli problemi. Ugovor u vrijednosti od 2 milijuna dolara bio je sastavljen u rubljama, a Emery se uplašio inflacije i počeo raditi probleme...

Iako su izgubili prvi susret, hokejaši Lokomtiva su i dalje favoriti konferencijskog finala, no sad će morati nadoknaditi domaći poraz gostujućom pobjedom. Hoće li Atlant iskoristiti prednost domaćeg leda ili će se Jaroslav vratiti u igru, pogledajte na kanalu Arenasport 1.