Švedska je odlično otvorila kvalifikacije za Euro 2012; na startu su dobili Mađarsku s 2-0, a zatim i San Marino sa 6-0, no u trećem kolu je stiglo otrježnjenje. Na gostovanju u Nizozemskoj glatko su poraženi sa 4-1, čime su Nizozemci pokazali tko je gazda u skupini E. Švedima ostaje boriti se za drugo mjesto koje donosi dodatne kvalifikacije, a da bi to ostvarili, nužno moraju pobijediti Moldaviju.

Moldavska nogometna reprezentacija spada u nižu srednju klasu europskog nogometa. Najbolji ranging prema FIFA-i imali su 2008. godine kad su bili 37. reprezentacija svijeta, no taj solidni rezultat uprskali su katastrofalnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010, u Južnoafričkoj republici. Kvalifikacije su završili na posljednjem mjestu skupine i bez ijedne pobjede: ta činjenica dobiva na težini ako se zna da su u skupini igrali dvije utakmice protiv Luksemburga...

Za švedsku reprezentaciju ponovno igra i Zlatan Ibrahimović, a s njim su jači barem duplo. Budući da mu u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje u Milanu (ispadanje iz LP, gubitak prednosti pred Interom), mogao bi nakupljene frustracije iskaliti na Moldaviji. No, čak i bez Ibre, Švedska je puno bolja, a budući da moraju pobijediti kako bi ostali u konkurenciji za drugo mjesto, svaki drugi rezultat bio bi ogromno iznenađenje.

Moldavija ove kvalifikacije igra solidno; tukli su prema očekivanjima San Marino, no puno veće iznenađenje bila je njihova pobjeda protiv Finske, čime su pokazali da ih se ne može stavljati u isti rang sa Andorama i Lihtenštajnima... Protiv Nizozemske i Mađarske upisali su poraze, ali minimalne.

Najveći poraz koji je Moldavija ikada doživjela zbio se 2001. godine upravo od Švedske ( 6-0 ), a koliko su od tada napredovali, pogledajte na kanalu Arenasport 2.