Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još desetak kola i upravo traju završne borbe za zauzimanje što bolje pozicije pred doigravanje. Na istoku, o konferencijskom pobjedniku odlučivat će Miami, Boston i Chicago, a budući da je razlika između vodećih Bullsa i trećeg Heatha u samo dvije pobjede, do samoga kraja vodit će se borba za prvo mjesto.

Houston je trenutno deveti sastav zapadne konferencije i za osmim mjestom, posljednjim koje vodi u doigravanje, zaostaje za dvije pobjede. Rocketsi su podigli razinu igre u posljednje vrijeme i upisali pet pobjeda za redom, što bi trebao biti jasan znak da imaju ambicije ući u doigravanje. Da bi to i postigli, trebaju ostvariti bolji skor od osmog Memphisa, no taj posao im neće biti lak; Memphis Grizzlies su prošle srijede svladali Boston na njegovom parketu i pokazali da također imaju ambicije ući u doigravanje.

Miami Heat u posljednje vrijeme igra promjenjivo, no i dalje su favoriti ovog susreta. Prošle srijede u pobjedi protiv Detroita, Miamieva trojka James-Wade-Bosh bila je iznimno šuterski raspoložena, a ako tako i nastave u narednim utakmicama, vrh tablice postaje realna opcija. Nastavljaju li Houston Rocketsi seriju pobjeda ili Miami Heat ulazi u pobjedničku formu, pogledajte na kanalu SportKlub.