Ostalo je za odigrati još manje od deset kola do kraja regularnog dijela sezone u NHL-u i još nije poznato kojih šesnaest klubova ide u doigravanje. Također, borba na vrhu tablice se zaoštrava, a jedino je Vancouver siguran na prvome mjestu zapadne konferencije. Na istoku su još moguće promjene na vrhu, a od ishoda utakmice između vodeće Philadelphie i Bostona, puno toga ovisi.

Philadelphia Flyers su prije nekoliko dana na domećem ledu izgubili vrlo važan susret od Washingtona. Capitalsi su slavili nakon produžetaka i tom pobjedom se primaknuli Flyersima na samo bod zaostatka. Vodeće mjesto na tablici važno je zbog domaće utakmice više u doigravanju, no to u NHL-u i nije neka prednost; upravo vodeća Philadelphia je upisala više pobjeda na strani nego kod kuće.

Boston je tijekom veljače igrao odlično i smanjio zaostatak za vrhom, no u ožujku su popustili i upisali par neočekivanih poraza. Bruinsi će doigravanje dočekati na trećoj ili četvrtoj poziciji istočne konferencije i lako je moguće da se u konferencijskom polufinalu susretnu upravo s Philadelphijom. Boston je također upisao više pobjeda na strani nego kod kuće, a kako će proći na gostovanju kod vodećeg sastava istoka, pogledajte na kanalu ESPN America.