U ranom terminu ove nedjelje igra se katalonski košarkaški dvoboj, sastaju se Manresa i Barcelona. Manresa je mali košarkaški klub koji u zadnjem desetljeću opasno plovi na rubu ispadanja iz ACB lige; jednom su i ispali (05/06), no odmah su se sljedeće godine vratili u elitni razred španjolske košarke. Najveći uspjeh dogodio im se sezone 97/98 kad su neočekivano osvojili ACB ligu. Devedesetih su redovito igrali u doigravanju, a u zadnjem desetljeću samo su jednom dohvatili play off.

Barcelona prije utakmice sa Manresom igra drugu utakmicu četvrtfinala Eurolige. U prvom susretu protiv Panathenaikosa, Katalonci su jedva pobijedili (83-82), tako da je situacija potpuno neizvjesna. Sa kakvim će raspoloženjem Barcelona otputovati u Manresu ovisi, naravno, o raspletu borbe za FF . Budući za prolazak u FF treba sakupiti tri pobjede, dvoboj Barce i PAO-a bi se mogao odužiti, no u svakom slučaju bila bi velika šteta da Katalonci ispadnu od Grka jer se ovosezonski Final Four igra upravo u Barceloni.

Pogled na statistiku prethodnih međusobnih susreta ovih dvaju timova otkriva jednu zanimljivost; u zadnja dva susreta u Manresi igrali su se produžeci, a ako bi se takav scenarij dogodio i treći put za redom, bio bi to kuriozitet svjetskih razmjera!

Mali katalonski košarkaški derbi pogledajte na kanalu Arenasport 1.