Prijateljska međunarodna nogometna utakmica između Brazila i Škotske odigrati će se u Londonu, na Arsenalovom stadionu Emirates. Sudar je to potpuno različitih nogometnih svjetova; dok su Škoti ostali u vremenu kad se nogomet igrao na snagu i trčanje, Brazilci su nogometnu igru pretvorili u umjetnost. Budući da je Menezes za ovu utakmicu pozvao gotovo najjači sastav, za očekivati je pregršt nogometne čarolije.

Škotski izbornik Craig Levein u najavi ove utakmice za BBC vrlo hrabro je izjavio da očekuje pobjedu Škotske u ovom susretu. Moguće je da nije dovoljno informiran, jer ako Menezes izvede, kako se očekuje, na travnjak najbolji tim, Škoti ga mogu pobijediti samo uz pomoć nekih keltskih vradžbina... Zadnja linija Brazila trebala bi izgledati ovako: Maicon-David Luiz-Lucio-Dani Alves. Tu se zaista nema što dodati i, ako bi igrali punom snagom i na rezultat, mogli bi igrati sedam godina a da ne prime gol od Škotske...

Škotski sastav je solidan i spada u srednju klasu europskog nogometa, a u recentnim kvalifikacijama za Euro 2012 poraženi su od Španjolske i Češke, te su remizirali s Litvom čime su njihove šanse za plasman na Euro svedene na puku teoriju. No, utakmica protiv Brazila svakako je inspirativna i za očekivati je ekstra borbene Škote u Londonu. Menezes je još uvijek u fazi kad isprobava igrače za predstojeće natjecanje Copa America 2011 koje se održava u Argentini u srpnju, no iako je utakmica sa Škotskom prijateljska, nema govora o rasprodavanju brazilskog ugleda. Brazil će istrčati u vrlo jakom sastavu i za očekivati je sjajnu utakmicu i visoku pobjedu Brazila.

Škote ne treba podcijeniti, no razlika u kvaliteti je tolika da kad bi Brazil istrčao s trećim sastavom, opet bi bio veliki favorit. Sa koliko golova u mreži će Škoti napustiti London, pogledajte na kanalu Arenasport 1.