Navigation Content

Dečki za povijest

Dečki za povijest

The History Boys

Skupina mladića pokušava ostvariti životni san i upisati prestižnu školu

INFO

RedateljNicholas Hytner, Nick Starr

GlumciRichard Griffiths, Clive Merrison, Frances de la Tour, Stephen Campbell Moore, Dominic Cooper

Sažetak

Godina je 1983, Sheffield, Velika Britanija. Osmorica mladića priprema se za upis na Oxford i Cambridge.

Usprkos velikom trudu u podučavanju profesorice povijesti Lintott i profesora Hectora, ravnatelj škole je nezadovoljan te postavlja Irwina, mladog profesora povijesti s Oxforda, da dodatno usavrši buduće studente. Hector i Irwin imaju suprotne načine podučavanja no cilj im je isti – upisati što više učenika na Oxford ili Cambridge.

Kroz učenje mladići promišljaju o svijetu, povijesti, seksualnosti te otkrivaju vlastiti identitet i afinitete...

'Dečki za povijest' drama je o odrastanju nastala prema hit predstavi Alana Benetta, koja je osvojila čak 6 brodvejskih nagrada Tony. Ista glumačka ekipa, isti redatelj, isti scenarij prebačen je s dasaka na platno. Duhoviti, sarkastični i dugi dijalozi izmjenjuju se s kontemplativnim monolozima, a filmu dodatni ritam daje glazba 80-tih (songovi alternativnih i punk grupa poput The Smithsa, The Curea, The Clasha), koja ujedno donosi dah ondašnjeg vremena.

Glavnu ulogu, profesora Hectora, sjajno je odigrao Richard Griffiths koji nam je u novije vrijeme poznat iz filmskog serijala 'Harry Potter' kao ujak Vernon.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...