Navigation Content

Popust na količinu

Popust na količinu

Cheaper by the Dozen

Steve Martin i Bonnie Hunt u priči o mnogočlanoj obitelji koju unatoč nizu problema čuva međusobno razumijevanje, remakeu istoimenog originala iz 1950. godine

INFO

RedateljShawn Levy

GlumciSteve Martin, Bonnie Hunt, Hilary Duff, Tom Welling, Piper Perabo, Richard Jenkins, Ashton Kutcher, Brent Kinsman, Shane Kinsman

Sažetak

Trener američkog nogometa Tom Baker (Steve Martin) živi u skladnom braku sa suprugom Kate (Bonnie Hunt) odgajajući svojih dvanaestero djece na slikovitom imanju izvan grada.

Premda se čini da je četrnaest ljudi pod jednim krovom svakodnevni razlog za uzbunu, Bakerovi se izvrsno slažu, od najstarije kćeri Nore (Perabo Piper) do najmlađih blizanaca Nigela (Brent Kinsman) i Kylea (Shane Kinsman).

Sve će to promijeniti poslovna ponuda Tomu da u Chicagu preuzme treniranje ugledne sveučilišne momčadi. Istodobno, Kate će dovršiti knjigu o obiteljskom životu nakon čega je čeka njezina promocija.

Suočeni s posve novom životnom svakodnevicom, Bakerovi počinju gubiti tlo pod nogama...

Čak dvanaestero djece nalazi se u središtu ovog američkog hita koji je za Božić 2003. u SAD-u privukao mnogobrojnu publiku i prilično zaradio. Film je slobodna adaptacija romana Franka Bunkera Gilbretha Jr.-a i Ernestine Gilbreth Carey, koji je 1940-ih postao pravi bestseler opisujući svakodnevicu bračnog para Gilbreth i njihove dvanaestero djece.

Roman je prvi ekranizirao 1950. redatelj Walter Lang s Cliftonom Webbom i Myrnom Loy u ulogama roditelja, dok je nova filmska inačica zaživjela pod redateljskom palicom Shawna Levyja ('Pink Panther', 'Upravo vjenčani'), autora još jednog božićnog hita 'Noć u muzeju' nastalog prema slikovnici hrvatskog ilustratora Milana Trenca. Levyjev film prilično odstupa od izvornog teksta, ali je zadržana njegova efektna premisa o mnogočlanoj obitelji koja unatoč nizu problema ljubomorno čuva međusobno razumijevanje.

Glavne su uloge povjerene popularnim američkim komičarima S. Martinu ('Roxanne', 'Raspad sistema') te B. Hunt ('Jumanji', 'Zelena milja'). Među njihovim mlađim i malim kolegicama i kolegama treba istaknuti P. Perabo ('Djevojke iz Coyote bara', 'Because I Said So'), zatim 'Supermana' T. Wellinga (serija 'Smallville'), pjevačicu i glumicu H. Duff (serija 'Lizzie McGuire'), te blizance B. Kinsmana i S. Kinsmana.

Glumački je ansambl dobio Young Artist Award, baš kao i debitant F. Landis ('The Skeleton Key', 'Flightplan'). U manjoj ulozi pojavljuje se još jedna komičarska zvijezda, A. Kutcher, koji je glumio i u Levyjevu filmu 'Upravo vjenčani'.

Dvije godine kasnije snimljen je nastavak filma, ovaj put u režiji Adama Shankmana.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...