Nakon dugog iščekivanja stigao je i taj dan, nastavlja se hrvatski put kroz kvalifikacije za EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj. Do sada smo odigrali uredno i koliko je trebalo za pobjedu, jedini kiks se dogodio u domaćoj utakmici s tvrdom Grčkom u kojoj nismo našli put do protivničke mreže i završilo je 0-0. Utakmicu s Gruzijom moramo dobiti da bismo zadržali komotnu situaciju na vrhu ljestvice skupine F i da bi se pritisak zadržao na grčkoj strani.

 Hrvatska je prošlu, 2010. godinu, završila bez poraza kako i priliči jednoj od najjačih europskih nogometnih reprezentacija, no iznenađujuće zvuči činjenica da ni Gruzijci nisu osjetili gorčinu poraza u 2010. godini. Stoji da su igrali protiv nešto slabijih protivnika, ali ipak... Temuri Ketsbaia je Gruziju preuzeo 2009. godine te od tada konstantno napreduju i vrlo su blizu da postanu reprezentacija srednje europske klase. Ketsbaia je, čini se, talentirani trener, o čemu, između ostalog, svjedoči i dobar posao koji je napravio trenirajući ciparski Anorthosis. Skromni ciparski sastav je uveo u Ligu prvaka, koji je uspješno u njoj igrao; do samoga kraja natjecanja po skupinama bili su u prilici proći dalje.

Trenutno stanje hrvatske reprezentacije moglo bi biti i bolje, no i dalje je Hrvatska veliki favorit susreta. Pretjerano bi bilo reći da Hrvatska ima imperativ pobjede, no ukoliko pobjedimo u ovom susretu, definitivno dolazimo u odličnu poziciju. U nastavku takmičenja trebali bismo pobijediti sve preostale domaće susrete, ne izgubiti od Grčke na gostovanju, i to je to. Bilić ima određenih problema u sastavu: Modrić je izraban velikim brojem utakmica, Kranjčar ne igra, Šimunić je jedno vrijeme bio izvan stroja, no na sve te probleme možda je najbolje reagirao upravo Joe Šimunić koji je rekao; "Bez obzira na sve probleme, mi ovu utakmicu dobijamo jer mi smo Hrvatska ! "

Hoćemo li pobjedom u Gruziji odškrinuti vrata Eura 2012 ili će se situacija u našoj skupini dodatno zakomplicirati, pogledajte na kanalu HRT 2.