Norveška je sjajno započela kvalifikacijski ciklus za EURO 2012 i upisala tri pobjede u tri susreta. U gostima su svladali vrlo dobre reprezentacije Islanda i Cipra, a još veće iznenađenje su priredili svladavši Portugal na svom terenu. Trenutno su vodeći sastav skupine H ispred Portugala, koji je odigrao i utakmicu više. Ukoliko u ovom susretu svladaju Dansku, doći će na korak do plasmana na EURO što bi bilo veliko iznenađenje.

Danska je do sad upisala dvije pobjede i poraz od Portugala i ukoliko bi svladala Norvešku, izjednačili bi se s brojem bodova, što bi ovu skupinu do kraja zakompliciralo. U skupini H situacija je otvorena i sve tri reprezentacije (Danska, Norveška, Portugal) imaju šanse za plasman, a budući da se igra tek četvrto kolo, teško je išta prognozirati, no ukoliko Danci izgube ovu utakmicu, mogu se oprostiti od putovanja na istok Europe.

Glavna snaga Norveške reprezentacije je kompaktna obrana u kojoj operiraju iskusni Riise (Roma) i Hangeland (Fulham), dok u napadu glavnu riječ vode također iskusni Carew i Iversen. Norveške napadače pokušat će zaustaviti Liverpoolov Agger, a napade Danske predvodit će kapetan Poulsen i Arsenalov Nicklas Bendtner. Ako bi se uspoređivala snaga sastava prema igračima koji igraju, Danska bi bila u prednosti, no čini se da u ovim kvalifikacijama Norvežani imaju dobitnu kombinaciju, a pozitivan rezultat protiv južnih susjeda pogurnut će ih korak bliže Ukrajini i Poljskoj.

Hoće li netko slaviti ili će utakmica završiti poznatim miroljubivim nordijskim remijem, pogledajte na kanalu Arenasport 1.