U skupini G, za odlazak na europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012. bore se dvije otočke momčadi, Wales i Engleska. Iako je Capellov sastav veliki favorit ove skupine, na vrhu tablice nalazi se Crna Gora koju vodi hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar. Igrali su Englezi i Crnogorci međusobni susret na Wembleyju, no Kranjčarov sastav je izdržao sve nalete i ostalo je 0-0. Sjajno otvaranje kvalifikacija od strane Crne Gore dovelo je Engleze u situaciju da više ne smiju gubiti bodove u ovom kvalifikacijskom turnusu, ako ne žele imati briga oko plasmana.

Gostovanje engleske reprezentacije u Walesu praznik je otočkog nogometa i iako s jedne strane stoji sportski div Engleska, a sa druge strane mnogo slabiji Wales, ova utakmica daleko je od izvjesne. Među ovim sastavima nema nepoznanica jer većina igrača obiju reprezentacija takmiči se u istoj ligi, Premiershipu, i više se nego dobro poznaju. Capello u ovoj utakmici mora prihvatiti ulogu favorita i otvoreno napasti, a Wales će se pokušati obraniti i priprijetiti preko kontra napada.

Najviše problema Capello očekuje s lijeve strane gdje operira 'velški vihor' Gareth Bale iz Tottenhama koji bi svojim probojima trebao sijati paniku u engleskoj obrani. Najistureniji velški igrači trebali bi biti Earnshaw i Bellamy, a njih bi trebao hraniti loptama talentirani veznjak Arsenala, Ramsey. No, iako velški plan dobro izgleda na papiru, valja ga potvrditi na terenu, a na terenu stvari ponekad krenu potpuno neočekivanim tijekom... Jedna stvar govori u prilog Walesu, a to je izostanak kapetana Ferdinanda; bez njega engleska obrana nije neprobojna. Vjerojatno će ga zamijeniti Dawson koji odlično igra u Tottenhamu, pa bi to moglo biti riješenje za kontrolu Balea.

Wales i Engleska su veliki rivali i sve osim poraza na Millennium stadionu u Cardiffu bio bi veliki uspjeh za Velšane, a kako će utakmica završiti, pogledajte na kanalu Arenasport 1.