Sa dolaskom proljeća nastavlja se borba za Euro 2012 u Ukrajini i Poljskoj, igraju se kvalifikacijske utakmice po skupinama. U skupini A Njemačka je nedodirljiva na vrhu i ima četiri pobjede iz četiri susreta, a na drugom mjestu se nalazi Austrija koja je u tri utakmice upisala dvije pobjede i remi. Upravo su sa Belgijom odigrali neriješeno, s kojom je utakmica završila 4-4. S obzirom na trenutnu situaciju Austrijaci imaju dobre šanse plasirati se na Euro 2012 no mora se reći da su do sad imali lakši raspored od svojih suparnika. Pobjede su odnijeli u utakmicama s Kazakstanom i Azerbejdžanom, a još im slijede susreti s Njemačkom i Turskom.

Belgijski nogomet je u 'recesiji' već godinama i u zadnjem se desetljeću nisu plasirali ni na jedno prvenstvo (europsko ili svjetsko). Iako im klubovi redovito igraju u europskim klupskim natjecanjima, što sugerira da kvaliteta postoji, na reprezentativnoj razini nešto ne funkcionira dobro. Sva je prilika da ni od ovih kvalifikacija neće biti ništa, no valja primijetiti da postoji niz talentiranih belgijskih igrača i za očekivati je da, kada stasaju, belgijski nogomet napravi iskorak. Prije svega, riječ je o dva odlična defanzivna igrača koji svoj kruh zarađuju u Premiershipu; to su Thomas Vermaelen iz Arsenala i Vincent Company iz Manchester Cityja. I jedan i drugi su standardni u svojim klubovima i kad sakupe još nešto iskustva, mogli bi postati jedan vrlo ozbiljan stoperski par. U napadu Belgije igraju dva velika talenta, Eden Hazard, koji igra za Lille i Romelu Lukaku iz Anderlechta. Obojica igraju vrlo dobre sezone i ako se budu pravilno razvijali, belgijski nogomet ne mora brinuti za svoju budućnost.

Belgijance u igri za Euro 2012 drži još slaba teorija, no dok ima nade i igre, sigurno će se boriti. Ako žele zadržati šansu za plasman, ovu utakmicu moraju dobiti, a kako će se susret odvijati, pogledajte na kanalu Arenasport 1.