Nakon zaista slabe sezone naših klubova u regionalnoj ligi, počelo je natjecanje u A 1 hrvatskoj košarkaškoj ligi. Cibona je u netom završenoj NLB ligi ispisala gorku stranicu našega najboljeg košarkaškoga kluba zauzevši sramotno dvanaesto mjesto, a Zadar je bio još gori i ispao je iz lige. I jedni i drugi u košarkaško prvenstvo Hrvatske ulaze bez velikih ambicija, jer Zagreb i Cedevita su objektivno jači, no poraz Cibone od dvadeset i tri poena razlike u prvom kolu od Borika, nitko, baš nitko nije očekivao.

I Zadar je startao s porazom, no poraz od Zagreba je bio programiran i ta utakmica nije ni mogla drugačije završiti jer Zagreb je glavni favorit prvenstva i želi ga osvojiti i zbog takmičenja u Euroligi sljedeće sezone. Ishod ovog meča je nemoguće predvidjeti jer oba sastava izgledaju kao razbijene vojske, no iako su za oba sastava financijski problemi rezultirali odlaskom najboljih igrača, i dalje postoji kvaliteta i  talent i ima se što za vidjeti.

Anzulovićev sastav mora se iskupiti za poraz od Borika i prestati rasprodavati ugled Cibone, a kako će završiti utakmica protiv drugoga zadarskoga košarkaškoga kluba, pogledajte na kanalu SportKlub.