Dražen Petrović i Vlade Divac odrastali su zajedno na košarkaškim terenima i postali nezamjenjive i ključne poluge u reprezentaciji Jugoslavije, u jednom od najvećih nacionalnih košarkaških timova u povijesti bivše države.

Nakon što su u klupskoj košarci Europe ostavili neizbrisiv trag, a s reprezentacijom Jugoslavije osvojili najviša postolja na europskim i svjetskim prvenstvima, početkom rata u bivšoj državi Divac i Petrović prekinuli su prijateljstvo, a karijeru nastavili u NBA ligi kao prvi stranci koji su postali zvijezde u toj najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

No, bacanje hrvatske zastave na SP-u 1990. u Argentini Vladu Divca zauvijek je obilježilo, a bivši prijatelji nikada nisu obnovili prijateljstvo.

U ulozi naratora je proslavljeni srpski košarkaški internacionalac Vlade Divac, koji govori o svojim prvim košarkaškim koracima i generaciji koja je obilježila košarkaški svijet tih godina te prvenstveno o svom velikom prijateljstvu s pokojnim Draženom Petrovićem. U filmu se pojavljuju legendarni igrači i treneri NBA lige, uključujući Dina Rađu, Tonija Kukoča, Aleksandra Petrovića, Dušana Ivkovića, ali i Draženovu majku.

Divac filmsku ekipu vodi na mjesta koja su obilježila njegovu karijeru, kao i ona koja su odigrala važnu ulogu u Draženovom životu. Priča paralelno prati situaciju u Jugoslaviji neposredno prije početka rata i uspone u karijerama ove dvojice velikana, njihov odnos tijekom rata sve do tragične Draženove smrti.

Dio filma sniman je i u Zagrebu, kada je Divac posjetio Draženovu obitelj te položio cvijeće na njegov grob na Mirogoju.