Navigation Content

Sally Lockhart

Sally Lockhart

The Sally Lockhart Mysteries

Sally Lockhart je smiona junakinja napetih i zastrašujućih priča iz pera Philipa Pullmana

INFO

GlumciBillie Piper, Matt Smith, JJ Field, Hayley Atwell, David Harewood, Julie Walters

Sažetak

Sally Lockhart (Billie Piper) temperamentna je, strastvena i hrabra poput lavice. Ostavši siroče, Sally se zatekne sama i na meti atentatora kad se uplete u smrtonosnu londonsku trgovinu opijumom.

Uz pomoć novih prijatelja – inovativnog mladog fotografa Fredericka (JJ Feild) koji joj i ne znajući spasi život, i Jima (Matt Smith), snalažljivog djeteta s ulice koje ne bježi od borbe i ne zazire od opasnosti – mora otkriti očeva ubojicu.

Kad se Sally, Frederick i Jim nađu dublje uvučeni u svijet opasnog i prijetvornog visokog društva, suočavaju se s novim zagonetkama i starim neprijateljima te se moraju suprotstaviti najvećim izazovima - kako ljubavi, tako i smrti.

Postoje ukupno četiri romana o Sally Lockhart: The Ruby in the Smoke, The Shadow in the North, The Tiger in the Well i The Tin Princess.

1. epizoda: Tajna krvavog rubina

Sally Lockhart upravo je usmrtila čovjeka. Nije to učinila oružjem, iako ima pištolj, a vjerojatno i hrabrost da ga upotrijebi. Sally je usmrtila g. Higgsa sa samo dvije riječi: „Sedam blagoslova.“

Nažalost, nema pojma što one znače. Poslao joj ih je otac, netom prije nego što se utopio u Južnokineskome moru, u pismu kojim ju upozorava na opasnost. Nadala se da bi joj očev suradnik, g. Higgs, mogao objasniti zagonetku. Umjesto toga, umro je od straha. Još je samo jedna osoba svjedočila ovom neobičnom razvoju događaja – Jim Taylor, mladi potrčko u brodarskom poduzeću „Lockhart i Selby“.

Obuzet strašću prema rješavanju zagonetki, Jim pomaže Sally da odgovori na pitanja koja okružuju smrt njezina oca. Uskoro se zajedno nađu upleteni u zagonetku punu opijuma, kineskih trijada, tajni iz prošlosti, a u središtu svega je agrapurski rubin... Sallyn je otac došao u njegov posjed dok je boravio u Indiji te je otada skrivao dragulj, ostavivši Sally niz tragova koje valja slijediti.

No Sally nije jedina osoba koja pokušava ući u trag neprocjenjivom dragulju. Njezina najveća neprijateljica, zlokobna ružna starica, gđa Holland, očajnički ga se želi dokopati i neće prezati ni pred čim.

Pokušavajući joj umaći, Sally susretne mladoga fotografa Fredericka koji je uzme pod svoje okrilje. On i Sally ubrzo postanu bliski prijatelji – premda sve jača privlačnost među njima jednoga dana možda preraste u nešto mnogo romantičnije.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...