Najjači dvoboj ovoga tjedna u NHL-u igra se u Detroitu, a sastaju se domaći Red Wings i lider zapadne konferencije Vancouver. Ovaj derbi zapadne konferencije neće donijeti promjenu na vrhu tablice jer Vancouver Canucks bježe Detroitu devet bodova, no Red Wings nisu sigurni na drugome mjestu i pred San Joseom imaju samo dva boda prednosti.

Vancouver igra odličnu sezonu i doigravanje će dočekati na najboljoj, prvoj poziciji konferencije, što znači da će protiv svih suparnika imati prednost domaćeg terena. Do sada su odlično klizali u svojoj Rogers Areni i sakupili su dvadeset i pet domaćih pobjeda, što je daleko najviše u cijeloj ligi. Zadnje dvije sezone za Vancouver su bili kobni Chicago Blackhawks koji su ih izbacivali u konferencijskim polufinalima, no ove godine Canucks igraju bolje i ukoliko se opet sretnu sa Chicagom (što je lako moguće), moglo bi se dogoditi da Vancouver vrati dio duga...

Detroit Red Wings su već dugo u samom vrhu NHL-a, a u zadnjih pet godina igrali su dva Finala (sezone 07/08 osvojili su Stanley Cup), te jedno konferencijsko finale. Detroit i ove sezone izgleda dobro i ne bi bilo iznenađenje kad bi se u konferencijskom finalu opet sreli sa Vancouverom. U zadnja dva međusobna susreta ovih takmaca igrali su se produžeci, a hoće li to biti slučaj i ovoga puta, pogledajte na kanalu ESPN America.