Ostalo je desetak kola do kraja regularnog dijela natjecanja u NHL-u, a borba za doigravanje ulazi u završnu fazu. U doigravanje ulazi šesnaest momčadi, po osam iz svake konferencije. Dok je na istoku situacija prilično jasna, na zapadu prava borba tek predstoji. Za zadnja četiri mjesta koja vode u play off ozbiljno konkurira najmanje šest sastava, a među njima i Dallas i Anaheim.

Anaheim je trenutno deveti i za osmim mjestom (koje vodi u doigravanje) zaostaje samo bod, a šestoplasirani Dallas bježi mu samo dva boda. Anaheim Ducks su u zadnje vrijeme podignuli formu što govori da imaju ambicije ugurati se među najboljih osam momčadi zapada, a da bi to ostvarili, nužna im je pobjeda protiv Dallasa.

Dallas igra u promjenjivoj formi, a u posljednje vrijeme nazaduju; od pet zadnjih susreta dobili su samo jedan. Oba se sastava nalaze u Pacifičkoj diviziji Zapadne konferencije, što znači da igraju relativno često i u jednoj sezoni sastanu se šest puta. U prethodnom međusobnom susretu, prije nešto više od dva tjedna, bolji je nakon produžetaka bio Anaheim. Tko će odnijeti pobjedu u ovom susretu i hvata li Anaheim zadnji vlak za doigravanje, pogledajte na kanalu SportKlub.