U 25. kolu njemačke rukometne Bundeslige, ovoga vikenda u Mannheimu se igra derbi; sastaju se domaći Rhein Neckar Lowen i Fuchse iz Berlina. 'Lisice' iz Berlina trenutno bolje stoje na tablici i imaju dvije pobjede više, no 'Lavovi' su odigrali utakmicu manje te se u slučaju pobjeda u ovom susretu i u zaostaloj utakmici, izjednačuju s 'Lisicama' po broju pobjeda. Ova utakmica je vrlo važna za obje momčadi jer će njen ishod uvelike usmjeriti borbu za treće mjesto, mjesto koje vodi u rukometnu Ligu prvaka.

Rhein Neckar igrao je u zadnje vrijeme u dobroj formi, no u zadnjem odigranom susretu, u LP poraženi su na gostovanju od francuskog Chamberyja. Momčad iz Mannheima uspješno se takmiči i u Bundesligi i u rukometnoj Ligi prvaka, no još nisu na najvišoj europskoj razini rukometa. U njemačkom prvenstvu Hamburg i Kiel još uvijek su nedodirljivi, a u Ligi prvaka konkurencija je još žešća, no 'Lavovi' napreduju i uz još koje vrhunsko pojačanje, doći će u situaciju da se bore za trofeje.

'Lisice' iz Berlina također spadaju u sam vrh njemačkog rukometa, no u zadnjih par tjedana u dva susreta su gubili od Kiela dva puta, što govori da još nisu spremni za pohod na sam vrh. Ukoliko 'Lisice' ne izgube ovu utakmicu, velika je šansa da će zadržati treće mjesto Bundeslige, što bi za njih u ovom trenutku bio vrhunski i najviši domet. Ovu utakmicu pogledajte na kanalu Arenasport 2.