Prošlog vikenda počelo je natjecanje u ruskom nogometnom prvenstvu, a CSKA iz Moskve, nakon uvodne domaće pobjede protiv Amkara iz Perma, gostuje u Samari kod Krylya Sovetov. CSKA svake godine pretendira na najviše domete u ruskoj ligi. Prošle sezone su završili drugi na tablici iza Zenita iz St. Petersburga i s tom pozicijom zaradili direktni plasman u Ligu rvaka sljedeće sezone, no ove sezone ambicije su im narasle i spremni su otići korak dalje. Ruska liga je vrlo jaka i vodećih pet, šet klubova moglo bi uspješno igrati u bilo kojoj europskoj ligi, no Zenit i CSKA su ispred svih.

Ruska nogometna liga počinje s krajem zime i traje sve do kasne jeseni, obrnuto od većine europskih liga koje ne igraju za vrijeme ljeta. Takav obrnuti raspored vjerojatno je koštao CSKA ispadanja iz Eurolige u osmini finala od Porta. Uzvratna utakmica igrala se prije nekoliko dana u Portugalu, a kako su igrači CSKA tek na početku sezone i nisu još u natjecateljskoj formi, bili su lak zalogaj Portugalcima (poraženi su od Porta u obje utakmice).

Krylya Sovetov su se prošle sezone od ispadanja iz lige spasili doslovno u zadnjem kolu, a po svemu sudeći i ove godine ih očekuje borba za opstanak. Početkom prošle sezone imali su velikih financijskih problema i prijetila im je diskvalifikacija, no 'politika' je uredovala i nekoliko velikih ruskih kompanija sponzoriralo je klub, a u zamjenu su dobili dionice. Kako se i dalje nalaze u slabijoj financijskoj situaciji i nisu tržišno konkurentni, Krylya Sovetov su postala destinacija za posudbe mladih igrača iz jačih ruskih klubova. Hoće li im se ta taktika isplatiti, saznat ćemo uskoro, no u susretu protiv CSKA u svakom slučaju su autsajderi. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub+.