Navigation Content
Avatar

Avatar

Spektakl Jamesa Camerona, komercijalno najuspješnijeg filmskog redatelja svih vremena, od devet nominacija za Oscara potvrdio je tri

INFO

RedateljJames Cameron

GlumciSam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez

Sažetak

'Avatar' nas vodi u spektakularan svijet onkraj mašte, u kojemu se zemaljski junak nevoljko upušta u epsku avanturu, boreći se za spas nepoznatog svijeta koji mu je postao dom.

Taj strani svijet promatramo kroz oči Jakea Sullyja (Sam Worthington), bivšeg marinca prikovanog za invalidska kolica. No, unatoč oštećenom tijelu, Jake je u srcu i dalje ratnik. Biva poslan na svjetlosnim godinama udaljenu ljudsku utvrdu na planetu Pandori gdje korporacije rudare za rijetkim mineralom koji je ključ rješavanju energetske krize na Zemlji.

Zbog činjenice da je atmosfera na Pandori toksična, kreiran je program 'Avatar' u kojem ljudski 'vozači' povezuju svoju svijest s avatarom - biološkim tijelom na daljinsko upravljanje koje može preživjeti ubojiti zrak. Ti avatari genetički su kreirani hibridi ljudskoga DNK-a pomiješanog s DNK-om mještana Pandore, Na'vija.

Preporođen u svom avataru, Jake ponovno može hodati. Dobiva zadatak da se infiltrira među Na'vije koji su postali prepreka u rudarenju za vrijednim mineralom. No prekrasna Na’vica Neytiri (Zoe Saldana) spasi Jakeov život te to promijeni cijelu priču. Jakea prihvaća njezin klan te ga uče kako postati jedan od njih, što uključuje mnoge testove i avanture.

Kako se Jakeova veza s Neytiri produbljuje, on počinje poštovati običaje Na'vija i napokon pronalazi svoje mjesto među njima. Uskoro će se suočiti s krajnjim ispitom kad ih povede u epsku borbu koja će odlučivati o sudbini čitava svijeta.

James Cameron, 'Oscarom' nagrađeni redatelj 'Titanica', osmislio je ideju za film prije 15 godina kad još nisu postojala sredstva za ostvarenje njegove vizije. Nakon četiri godine produkcije, 'Avatar', igrani film s novom generacijom specijalnih efekata, donosi nam iskustvo gledanja filmova nove vrste u kojoj se revolucionarna tehnologija, izmišljena zbog ovog filma, stapa s emocijama likova i tijekom priče.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...