U prvom susretu osmine finala Eurolige između portugalske Brage i Liverpoola slavila je Braga sa 1-0 u vrlo tvrdoj utakmici. Gol je pao na samom početku utakmice i unatoč velikom pritisku Liverpoola, rezultat se do kraja nije mijenjao. Za Liverpool je u toj utakmici zaigrao i Andy Carrol, najveće zimsko pojačanje Redsa, no niti to nije pomoglo. Braga je u Portugalu poznata po taktički discipliniranoj momčadi koja zna igrati ' talijanski', a u utakmici s Liverpoolom opravdali su tu reputaciju.

U uzvratu će se ipak igrati drugačija utakmica u kojoj će Liverpool morati preuzeti više rizika i stizati rezultat, a u ovom će susretu Braga teško proći bez primljenog pogotka. Spominjani Carrol bi mogao započeti ovu utakmicu i pokušati zabiti svoj prvijenac za Liverpool i tako odvesti 'Redse' u četvrtfinale eurolige. Carrol je doveden iz Newcastla ove zime za velikih 35 milijuna funti kao direktna zamjena za odbjeglog Torresa, no stigao je ozlijeđen i još nije imao prilke pokazati što zna i opravdati veliki novac uložen u njegovo dovođenje. Utakmica s Bragom mogla bi biti idealna za Carrolovo predstavljanje na legendarnom Anfieldu.

I jedni i drugi stoje slabo u prvenstvu i Euroliga im je jedina prilka za iskorak ove sezone, a premda je Liverpool jača momčad, Braga se neće lako predati i ispustiti prednost iz prve utakmice. Ovaj susret možete pogledati na kanalu HRT 2 .