Navigation Content

Smrtonosan prijelaz

Smrtonosan prijelaz

Deadly Crossing

Pratite grupu pomoraca na jednom od najopasnijih poslova na svijetu

INFO

Sažetak

Šestoro ljudi, dva tjedna i najopasniji dio oceana na svijetu, ozloglašeno 'Pacifičko groblje', gdje je potonulo dvije tisuće brodova i poginulo 700 mornara. Na granici američkih država Oregon i Washington, preko pješčanog nasipa milijarde galona vode ulijeva se iz rijeke Columbije direktno u Tihi ocean. Kako voda navire preko nasipa, nastaju gigantski valovi i smrtonosne morske struje.

U ovoj dokumentarnoj emisiji pratimo grupu pomoraca koji upravljaju ogromnim brodovima koji plove preko nasipa i drže otvorenim putni pravac vrijedan milijardu dolara trgovinske razmjene. I najmanja greška može dovesti do katastrofe. Najopasniji trenutak je ukrcavanje kormilara na brod malim čamcima ili helikopterima.

I za jedno i za drugo potreban je savršen tajming i vještina, kao i besprijekorni profesionalizam, kako bi se preživio taj manevar na nemirnom moru i omogućilo nesmetano odvijanje prometa i trgovine.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...