Anderlecht je i ove sezone vodeći klub belgijske nogometne lige no ne dominira kao prijašnjih sezona. Opasno blizu, na samo bod razmaka, nalazi se iznenađenje sezone, Genk, a tu je blizu i zadnjih par godina vrlo dobri Gent. Anderlecht nije dobio utakmicu unazad mjesec dana, a sve je pošlo po krivu nakon dvoboja u Euroligi protiv Ajaxa koji je dobio obje utakmice (2-0, 3-0). Prizemljenje od strane Nizozemaca očito je djelovalo negativno na samopouzdanje Anderlechtovih igrača jer u zadnjem kolu, u situaciji kad im trebaju bodovi, nisu uspjeli dobiti Eupen koji se bori za opstanak i od kojega su barem deset puta bolji.

Forma Genta je, za razliku od Anderlechtove, konstantno dobra, a posljednji put su izgubili još tamo oko Božića i to od Perišićeva FC Bruggea. Serijom od jedanaest utakmica za redom bez poraza (sedam pobjeda i četiri remija), Gent je ponovo došao u situaciju da se uplete u borbu za sam vrh i u slučaju pobjede kod Anderlechta, približili bi mu se na samo dva boda. Trideseto kolo je zadnje kolo regularnog dijela sezone Jupiler lige, a nakon toga slijedi doigravanje šest najboljih momčadi koje igraju dodatnih deset kola.

Gent je trenutno u odličnoj formi i u Brussel ne putuju bez ambicija, a Anderlecht zna da u slučaju njegovog poraza prvenstvo postaje potpuno otvoreno. Profitirati bi mogao treći, odnosno Genk, koji bi u slučaju remija ili pobjede gostiju mogao izbiti na prvo mjesto. Uzbudljivu završnicu regularnog dijela sezone belgijske Jupiler lige možete pratiti na kanalu SportKlub+ .