Derbi ovoga kola Premiershipa igra se u Londonu, a sastaju se Chelsea i Manchester City. Čini se da se Ancelottiev sastav vraća u formu; prošli su u osminu finala Lige prvaka, u prvenstvu su dobili Manchester United i tu veliku pobjedu potvrdili trobodom kod Blackpoola u gostima. Ukoliko svladaju i drugi sastav iz Manchestera, bit će to znak da su se vratili u igru za trofeje, a zaostatak do vrha smanjio bi im se na možda i dostižnih šest bodova.

City dobro gura u prvenstvu, a jedini poraz u zadnje vrijeme pretrpjeli su u euroligaškom susretu protiv Dynama iz Kijeva (0-2). Njihov je cilj ove sezone jasan, a to je mjesto na tablici koje vodi u Ligu prvaka. Ta misija bi im mogla i uspjeti, no za neke veće ambicije poput osvajanja Premiershipa još uvijek je rano; prvo moraju postati momčad, a ne skupina skupih igrača... Pošto su United i Arsenal ipak nedostižni na vrhu, City će se za mjesto u Ligi prvaka potući sa Tottenhamom i sa Chelsea, a jedan od njih sljedeće sezone neće igrati LP. Za sad je u najlošijoj situaciji Tottenham, no međusobni susret glavnih rivala za LP ide mu u korist jer netko će izgubiti bodove.

Chelsea s pobjedom preskače City i u slučaju povoljnog raspleta nekih drugih utakmica, možda se i vraća u igru za naslov prvaka. Treba naglasiti da su oba trenera ovih sastava Talijani i u ovoj fazi prvenstva, osim osvajanja bodova, važno je i da ih protivnik ne osvoji pa bismo mogli gledati utakmicu u kojoj se rizik preuzima kontrolirano, talijanski... Prijenos sa Stamford Bridgea možete pratiti od 17:00 sati na kanalu SportKlub.