Po šesti put ove sezone u Škotskoj se igra 'Old Firm', sastaju se Celtic i Rangers. Ova dva kluba su odigrala do sad nevjerojatnih 393 međusobnih susreta! Razlog tome je činjenica da u jednoj sezoni igraju četiri međusobne utakmice u prvenstvu, redovito se sreću i u kupovima, a nogomet su počeli igrati dosta davno... Za sada je na vječnoj tablici bolji Rangers, no ove sezone bolji je Celtic. U pet susreta Rangers je slavio samo jednom uz jedan neriješen rezultat.

Finalna utakmica Liga kupa i borba za prvi trofej ove sezone, mogla bi biti prekretnica za Rangers. Iako Celtic već dugo vodi na tablici i jedno vrijeme je imao prednost od pet, šest bodova, trenutna situacija u škotskom prvenstvu ide u prilog Rangersu. Celtic je prije nekoliko kola izgubio jednu utakmicu, neke remizirao, a Rangers je dobio neke zaostale utakmice i primakao se Celticu na dva boda i još ima utakmicu manje. Treba spomenuti da Rangers još uvijek igra u Euroligi i ima dobre šanse za prolazak među osam najboljih.

Vrlo važnu ulogu ove sezone u sastavu Rangersa igra naš reprezentativni napadač Nikica Jelavić. Odlično se uklopio već u svojoj prvoj sezoni u Škotskoj i čini se da je bivši napadač kluba sa Ibrox stadiona, Dado Pršo, imao pravo kad je preporučio Jelavića Rangersu, a Škotsku Jelaviću. Nikica je do sada u petnaest utakmica zabio deset golova, a da ga ozlijeda nije zaustavila, skor bi bio još i veći. Jelavić još nije zabio Celticu i ova utakmica mu je prilika da zabije najvećem rivalu i da podigne prvi trofej ove sezone.

394. 'Old Firm' susret pogledajte na kanalu SportKlub+ .