Utakmica Evertona i Fulhama 'miriše' na pravi engleski susret klubova iz sredine tablice; tvrdo i bez nekog visokog umjetničkog dojma, ali zato s puno trke, požrtvovnost i truda. Everton je klub velike tradicije i jedan od najuspješnijih engleskih sastava svih vremena, no zadnje uspješno i trofejno razdoblje za njih bile su daleke osamdesete. Drugi najbolji klub iz Liverpoola već devet godina vodi Škot David Moyes i radi to solidno, s obzirom na sve okolnosti, iako je i pod njegovim ravnanjem Everton i dalje samo dobar engleski prvoligaš. Zadnje četiri sezone 'The Blues' završavaju između petog i sedmog mjesta, što je solidno ostvarenje, no i dalje su daleko od vrhunske razine nogometa.

Fulham se 2001. godine nakon više od trideset godina vratio u prvu englesku ligu i od tada gradi imidž stabilnog prvoligaša. Klub je najviše napredovao u zadnje tri sezone pod vodstvom Roya Hodgsona, a posebno je dobra bila prošla sezona kad su u Euroligi stigli do finala. Hodgson je tim uspjehom zaradio klupu Liverpoola, no ta epizoda nije dobro završila ni za 'Redse', ni za njega kao trenera... Ove sezone Fulham daje malo slabiju igru, ali i dalje je dovoljno daleko od opasne zone. Za razliku od Evertona, za Fulham sredina tablice nije neuspjeh i ako sastav Marka Hughesa završi sezonu bez stresa oko ispadanja, svi će u klubu biti  zadovoljni.

I jedni i drugi ove sezone igraju tvrdo i s malo golova, te vrlo često remiziraju; Everton je trinaest puta igrao neriješeno, a Fulham četrnaest puta, što je skoro polovina odigranih utakmica. S remijem u ovoj utakmici bili bi zadovoljniji gosti, no Everton još uvijek vidi šansu za napredak do mjesta koje vodi u Euroligu. Everton će napasti, Fulham će se braniti, a kako će završiti ovaj dvoboj, pogledajte na kanalu SportKlub+.