Do prije dva tjedna Arsenal je bio u igri za sva četiri trofeja ove sezone, no s dolaskom proljeća okopnile su, uz snijeg, i Arsenalove šanse da sezonu završi s osvojenim trofejom. Kronologija događaja ide ovako: prvo su prije nešto više od dva tjedna poraženi u zadnjim trenucima utakmice finala Carling kupa od Birminghama, zatim su ispali u osmini finala Lige prvaka od Barcelone i na kraju, prošlog vikenda, poraženi su od Manchester Uniteda u četvrtfinalu FA kupa. Zaista neugodna serija za Wengerovu momčad.

Iako su ispali iz svih kupova, i dalje mogu osvojiti vrijedan trofej ove sezone, jer u engleskom prvenstvu Arsenal je i dalje u vrlo dobroj poziciji. Drugi su na tablici iza Manchester Uniteda koji im bježi samo tri boda i uz to je odigrao utakmicu više. Budući da još imaju za odigrati međusobnu utakmicu sa Manchesterom, njihove šanse za osvajanje prvenstva nisu male. Ispadanje iz svih kupova prorijedilo je raspored Wengerovog sastava i završnicu prvenstva će odigrati sigurno odmorniji i svježiji od 'Fergusonovih beba' . Isto tako, za očekivati je da će porazi u kupovima dodatno motivirati ' Topnike ' u borbi za naslov Premiershipa i da su sad sve ambicije usmjerene prema prvenstvu.

Prvi sastav koji će se suprotstaviti 'razljućenom' Arsenalu je West Bromwich Albion, klub iz predgrađa Birminghama. WBA se ove sezone vratio u elitni razred engleskog nogometa i kao i u zadnjih nekoliko prvoligaških sezona, borit će se do zadnjega kola protiv relegacije. WBA je solidno plovio Premiershipom sve do sredine prosinca kad su upali u krizu i izgubili šest utakmica za redom, što ih je spustilo u opasnu zonu. U zadnjih nekoliko kola zbili su redove i ostali neporaženi četiri utakmice u nizu, i što je još važnije, sve te utakmice igrali su sa direktnim konkurentima za ispadanje (West Ham, Wolverhampton, Birmingham, Stoke). To bi mogao biti signal da se WBA ove sezone probudio na vrijeme i da su odlučni sačuvati prvoligaški status.

Ovo će biti susret dva vrlo motivirana sastava, kojima se bitno razlikuju ambicije: jedni se bore za naslov, a drugi za ostanak u ligi. No, čak i tako naoko favorizirani Arsenal ne može sa sigurnošću računati na bodove protiv WBA koji u ovu utakmicu ulazi u dobroj formi i kojem je svaki bod važan za ostanak u ligi.

Ovaj susret engleskog Pemiershipa pogledajte na kanalu SportKlub+.