Momčad Kaiserslauterna se ove sezone, nakon četiri godine lutanja po drugoj Bundesligi, vratila u elitni razred njemačkog nogometa. Ove sezone cilj im je jasan: sačuvati prvoligaški status pod svaku cijenu. U prvom dijelu prvenstva igrali su vrlo dobro (svladali su Bayern i Schalke) i činilo se da im je prvoligaška budućnost svijetla, no nakon zimske pauze, upali su u krizu. Prvu ligašku pobjedu u ovoj kalendarskoj godini upisali su tek u prošlom kolu protiv Freiburga i tako barem na jedno kolo pobjegli izvan zone ispadanja. U prvom dijelu prvenstva, hrvatski tandem Lakić - Iličević, vukao je svojim dobrim igrama K'lautern, no čim je Lakić stao sa pogotcima, a Iličević se ozlijedio, nastupila je kriza. Klub je uzdrmala i činjenica da je Lakić potpisao ugovor sa Wolfsburgom i da od sljedeće sezone neće braniti boje K'lauterna, što mu najžešći navijači nisu oprostili te su mu na nekim domaćim utakmicama i zviždali.

Sa Borussiom iz Monchengladbacha ništa novoga; i ove kao i prošlih sezona do zadnjega kola će se boriti za ostanak u prvoj ligi. Zadnjih par sezona im je uspijevalo izbjeći ispadanje, no dojam je da im ove sezone nema spasa. Ipak, u zadnjih nekoliko kola uspjeli su sakupiti nešto bodova, ali i dalje su prikovani za dno tablice s pet bodova zaostatka do sigurne zone. U zadnjih šest kola uspjeli su upisati dvije pobjede (Schalke, Hoffenheim), a u posljednjem odigranom kolu protiv Werdera spasili su se od poraza u zadnjim trenucima utakmice. Da su tako požrtvovano igrali cijelu sezonu, sada ne bi strahovali od ispadanja, no na takvu stresnu sudbinu momčad iz M'gladbacha je navikla posljednjih sezona...

Borussiji igra samo pobjeda u ovom susretu dok se K'lautern može zadovoljiti i sa remijem, a kako će se susret odvijati, pogledajte na kanalu Eurosport 2.