Navigation Content

Šetnja u oblacima

Šetnja u oblacima

A Walk in the Clouds

Keanu Reeves i Aitana Sánchez-Gijón spremni su boriti se protiv svih prepreka kako bi obranili svoju ljubav

INFO

RedateljAlfonso Arau

Glumci Keanu Reeves, Aitana Sanchez-Gijon, Anthony Quinn, Giancarlo Giannini, Angelica Aragon, Freddy Rodriguez, Debra Messing

Sažetak

Mladi američki borac Paul Sutton (Keanu Reeves) jedva je dočekao povratak iz Drugog svjetskog rata i ponovni susret s voljenom suprugom. Ona, nažalost ne dijeli njegov entuzijazam te zahtijeva od njega da se brže bolje prihvati svog starog posla – trgovanja čokoladom.

Na prvom službenom putu Paul upozna lijepu Meksikanku Victoriju Arágon (Aitana Sanchez-Gijon) koja mu objasni da se užasava susreta s konzervativnim i strogim ocem jer nosi izvanbračno dijete. Odlučivši pomoći nesretnoj djevojci, Paul predloži da pođe s njom i predstavi se roditeljima kao njezin suprug.

Brojna obitelj s oduševljenjem dočeka Victoriju i navodnog supruga, no njezin je otac Alberto (Giancarlo Giannini) užasnut činjenicom da mu se kći udala bez znanja obitelji i to za najobičnijeg prodavača čokolade…

Iako u nešto suvremenijem izdanju nego što je uobičajeno, 'Šetnja u oblacima' svakako se može nazvati bajkom, jer i u sadržajnom i u vizualnom smislu nudi sanjivu i romantiziranu viziju ljudske stvarnosti. Riječ je o raskošnoj holivudskoj preradi talijanskog filma 'Quattro passi fra le nuvole' iz 1942. godine, koja je, znatno profitiravši korištenjem modernih filmskih tehnika, prema mnogim mišljenjima nadmašila original.

To se poglavito odnosi na vizualna dostignuća ovoga filma koja kao plod artističkih ambicija hvaljenog meksičkog redatelja Alfonsa Araua (Kao voda za čokoladu) na trenutke uistinu oduzimaju dah. Arau je radnju iz Italije prebacio u Ameriku i to među prekrasne vinograde kalifornijske doline Nape, gdje mlađahni vojnik, u interpretaciji slavnoga K. Reevesa (Matrix), muku muči ne bi li udovoljio prohtjevima oca djevojke u koju se, protivno svojim moralno – razumnim imperativima, ludo zaljubi.

Jedna od najdojmljivijih uloga u filmu, a odigrao ju je poznati talijanski glumac G. Giannini (The Seduction of Mimi) je patrijarhalni otac. Uz njega i Reevesa iz glumačke ekipe valja izdvojiti prekrasnu Španjolku A. Sanchez – Gijon te izvrsnog A. Quinna (Viva Zapata!).

Ugođajna glazbena kulisa Mauricea Jarrea (Lawrence od Arabije, Duh) nagrađena je Zlatnim globusom, a filmska ljubavna kemija između K. Reevesa i A. Sanchez – Gijon nagrađena je na MTV-jevim dodjelama filmskih nagrada, gdje su proglašeni pobjednicima u kategoriji najboljeg filmskog poljupca.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...