Pobjedom protiv Seville u prošlom kolu, Athletic je prekinuo negativnu seriju od četiri poraza u nizu i tako obranio visoku petu poziciju Primere. Pobjeda protiv Seville je posebno vrijedna jer su Andalužani iz kola u kolo igrali sve bolje i opasno se približili Baskima. Athletic je domaćinska momčad i većinu su bodova sakupili na svom San Mamesu, a valja istaknuti da su ove sezone samo dva puta remizirali. Peta pozicija na tablici je maksimum koji Baski mogu postići ove sezone jer su Valencia i Villareal već daleko odmaglili, no i oko mjesta koje vodi u Euroligu imat će puno posla. Osim Athletica, za Eurozonu se bore i Sevilla, Atletico Madrid i Espanyol, a jedan iz tog kvarteta mora ispasti.

Da bi Baski zadržali visoku poziciju na tablici morat će početi pobjeđivati i u gostima, a prva prilika otvara im se u predgrađu Madrida kod Getafea. Prvi dio sezone Getafe je odradio dobro, no nakon zimske pauze dogodio im se veliki pad forme. Ove kalendarske godine Getafe je slavio samo jednom u dvanaest odigranih utakmica i primaknuo se opasno blizu zoni ispadanja. Prošlu sezonu Getafe je završio na šestom mjestu i zaradio mjesto u Euroligi, no ove godine to neće biti slučaj. Athletic Bilbao već sezonama igra nogomet na visokoj razini i uvijek je pri vrhu španjolske lige. Ta činjenica dobija na težini ako se zna da za klub iz Bilbaoa mogu igrati samo Baski, a njih ima oko dva milijuna. Iako se takva klupska politika čini prekruta, Athletic Bilbao zapravo profitira: ne kupuje igrače nego ih je prinuđen stvarati i razvijati, što u konačnici daje puno bolje rezultate...

Athletic je u prošlom kolu pobjedom prekinuo negativni niz, a hoće li nastaviti s dobrim rezultatima ili će i Getafe prekinuti svoju crnu seriju, pogledajte na kanalu Arenasport  1.