Navigation Content

Jeza u noći

Jeza u noći

Play Misty for Me

Noć provedenu s obožavateljicom Clint Eastwood shvati kao neobaveznu zabavu, no ona ne misli tako...

INFO

RedateljClint Eastwood

GlumciClint Eastwood, Jessica Walter, Donna Mills, John Larch, Jack Ging, Irene Hervey, Don Siegel

Sažetak

Dave Garver (Clint Eastwood) popularni je voditelj noćne emisije s jazz-glazbom na maloj radijskoj postaji u kalifornijskom gradiću Carmelu.

Jedne noći nazove ga neka žena i zamoli da joj odsvira glasovitu skladbu Errolla Garnera "Misty". U istoj zgradi gdje se nalazi postaja je i kafić u koji Dave rado zalazi jer mu je barmen Murphy (D. Siegel) prijatelj. Tu se upozna s Evelyn Draper (J. Walter) koja obožava njegovu emisiju. Otprati je do njezinog stana i provede s njom noć. Drugog dana pokuša nagovoriti svoju djevojku, kiparicu Tobie (D. Mills), da obnove vezu koja je došla u krizu jer je Toby ljubomorna na Daveove obožavateljice.

Dave je i Evelyn shvatio kao "vezu za jednu noć". Ali ne i ona...

"Jeza u noći" prvi je film koji je režirao Clint Eastwood (r. 1930.). Nakon što je karijeru glumca počeo sredinom pedesetih na američkoj televiziji, pa je nastavio sredinom šezdesetih u Italiji u Leoneovim špageti-vesternima, krajem šezdesetih postigao je i u američkoj kinematografiji status zvijezde osobito zahvaljujući filmovima "Šerif u New Yorku" i "Prljavi Harry", koje je režirao Don Siegel.

Nakon "Jeze u noći" Eastwood će režirati još desetke filmova. Ovaj je film izvrstan triler, značajan ne samo u Eastwoodovoj filmografiji nego i u povijesti tog žanra. Nedvojbeno je bio inspiracija i za kasnije snimljenu "Fatalnu privlačnost".

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...