Navigation Content

Asterix i Obelix protiv Cezara

Asterix i Obelix protiv Cezara

Astérix et Obélix contre César

Christian Clavier i Gérard Depardieu glavni su junaci prve igrane verzije popularnog stripa o zgodama galskih junaka

INFO

RedateljClaude Zidi

GlumciGerard Depardieu, Christian Clavier, Laetitia Casta, Roberto Benigni, Gottfried John, Michel Galabru

Sažetak

Crtani junaci Asterix, Obelix, hrabri Gali i zli Rimljani, kao i brojni drugi likovi Renea Goscinnyja i Alberta Uderza, pojavljuju se u tradicionalnim "povijesnim" ulogama.

Maleno galsko selo, jedino mjesto koje još uvijek odolijeva moćnom Rimskom Carstvu, u velikoj je opasnosti. Kad rimski sakupljač poreza Claudius Incorroptus ne uspije obaviti svoj posao u seocetu, Julije Cezar (Gottfried John) osobno dolazi kako bi pronašao razloge zbog kojih to maleno selo još uvijek odolijeva njegovom imperiju.

Poseban čarobni napitak, koji sprema njihov druid, daje Galima na čelu s Asterixom (Christian Clavier) nevjerojatnu snagu koja im pomaže u borbi protiv Rimljana. Jedino je Obelix (Gerard Depardieu) nesavladiv jer je kao mali pao u kotao s napitkom.

Cezar shvati da, ako želi pokoriti te lude Gale, mora se domoći druida...

Prema glasovitom romanu i jednoj od avantura najpoznatijeg francuskog dvojca, Asterixa i Obelixa, koju su napisali i nacrtali René Goscinny i Underzo, snimljena je obiteljska komična avantura namijenjena zabavi čitave obitelji. Niz generacija odraslo je na stripovima Asterixa i Obelixa pa stoga ne čudi da tate i mame, baš kao i njihova djeca, s tolikim oduševljenjem čekaju svaku novu ekranizaciju crtanih heroja. Popularnost Asterixa i Obelixa nikada ne jenjava - oni su dio francuskog kulturnog nasljeđa, pa ako ćemo i dublje analizirati - simbol ponosa, otpora i neustrašivosti Francuza.

Dva poznata francuska glumca, Christian Clavier i Gérard Depardieu, preuzeli su glavne uloge, dok nas je u ulozi smutljivca i mutivode Tulliusa Destructivusa svojom izvedbom oduševio poznati Talijan Roberto Benigni. Pripremite se za mnogo makljže i smijeha jer to su dvije stvari (uz obaveznog pečenog vepra) koje stanovnici malog galskog sela najviše vole!

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...