Navigation Content

Budućnost Zemlje

Budućnost Zemlje

Future Earth

Optimističan film koji istražuje kako će izgledati budućnost našega planeta dok globalne temperature i dalje rastu.

INFO

Sažetak

Ovaj iznenađujuće otvoren, optimističan i dojmljiv film istražuje kako će izgledati budućnost našega planeta dok globalne temperature i dalje rastu, te će se uz trenutačni tempo povećati za stupanj ili dva u sljedećih 40 godina, a za tri stupnja do kraja stoljeća. Prema predviđanjima vodećih znanstvenika, posljedice porasta temperature od tri stupnja bit će katastrofalne. Diljem planeta život kakav poznajemo mogao bi zauvijek nestati dok se klimatske promjene sve više ubrzavaju i izmiču našoj kontroli. No, to se ne mora dogoditi, klimatske promjene možemo obuzdati - još nisu nepovratne.

Želimo li spriječiti još veće štete u ekosustavima i ljudskim društvima, globalne temperature moraju se stabilizirati i naposljetku sniziti.
Izvještavajući s ključnih lokacija iz svih krajeva svijeta i služeći se maštovitom računalno stvorenom grafikom, ovaj film pruža najtočniju moguću vizualnu analizu budućnosti našega planeta te predstavlja domišljatu tehnologiju i znanstvena rješenja koja se trenutačno razvijaju, smišljaju i iskušavaju diljem svijeta. Znanost nam može ponuditi rješenja za održivu budućnost. Veliko je pitanje možemo li ih prihvatiti i primijeniti u dovoljno velikim razmjerima? Valja djelovati odmah.

JESTE LI ZNALI?
Kineski Dongtan prvi je sagrađeni ekološki grad u svijetu. Potpuno neovisan što se tiče vode i električne energije te s primijenjenim najnovijim dostignućima u ekološkom prometu i načinu gradnje, dočekat će 10.000 stanovnika 2010. godine.

U Italiji se već razvija nova metoda dobivanja električne energije iz koraka. Samo jedan ljudski korak može proizvesti dovoljno energije da se kratko napajaju dvije žarulje od 60 W!
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...